Vrf Nedir ? Vrf Klima Hakkında Önemli Bilgiler

Vrf klimalar, otel, AVM, ofis, fabrikalar ve iş merkezleri gibi toplu kullanım alanlarının iklimlendirme ihtiyaçlarında kullanılan yeni nesil klima sistemleridir.

Son yıllarda enerji tasarrufunun sağlanması ve sistem veriminin arttırılması göz önünde tutularak, klima sistemlerindeki fonksiyonel gelişmelere olan talep, gün geçtikçe artmaktadır. Binaların klima sistemlerine sahip olmalarının ötesinde, genel eğitim, merkezi sistemlerden bireysel kontrol sağlayan sistemlere doğru gelişmektedir. Aynı bina içerisindeki kapalı ortamlarda, binalara uygulanabilmesi ile birlikte önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanacağı açıktır.

VRF Sistem, yani Değişken Soğutucu Debili Sistem, günümüz akıllı binalarının ihtiyavını tam olarak karşılayabilmek amacıyla geliştirilen bir sistemdir. Modüler yapısıyla çok katlı bir binadan, bir tek villaya kadar her türlü yapıda tam bağımsız kontrol imkanı vermektedir. İnverter teknolojisi ve değişken gaz debisi ile enerji tasarrufunu sağlamakdır.

Vrf Variable refrigarent flow kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Vrf siteminin anlamı debisi değişebilen akışkan bir klima sistemidir. İhtiyaç duyulduğu zamanlarda, ihtiyaç duyulduğu kadar faz iç kısma gönderilerek hem ısıtma işlemini hem soğutma işlemini sağlar. Bir kontrol sistemi ile beraber çalışarak ısıtmadan soğutmaya geçiş yapabilmeyi sağlamaktadır. Çevreye ve doğaya saygılı bir klima sistemidir. Enerjiden tasarruf sağlamaya yoğunlaşmıştır. Gelişmiş teknolojisi ve esnekliği sayesinde hemen hemen her türlü yapıda uygulanabilir.

Vestel vrf bakımı yapan profesyonel klima ustamız

VRF  Klima Sistemleri Hakkında Detaylar

Değişken debili soğutucu akışlı klima sistemi anlamına gelen ve İngilizce Variable Refrigerant Flow kelimelerindeki baş harfleri kullanılarak ifade edilen klima sistemleridir. Bu klima sistemleri bir dış ünite ile birlikte gaz dağıtıcıları aracılığı ile birden fazla ünitenin birbirlerinden bağımsız bir biçimde kontrol edilmesine imkân veren direkt genleşmeli özelliğe sahip klima sistemlerinden meydana gelmektedir.

Gerek duyulduğu miktarda soğutucu akışkan doğru faz ve doğru zaman birimi içerisinde gereksinimi söz konusu olan iç üniteye sevk edilmesi yöntemi sonucunda soğutma ve ısıtma sağlanması amacıyla kullanılırlar. Vrf klima sistemleri ileri düzeyde bir kontrol sistemi ile birlikte soğutma ve ısıtma modları arasında geçişin sağlanmasına imkân verir.

VRF Klimaların Faydaları Nelerdir ?

Konfor

Gaz miktarı, kullanıcıların seçtiği oda sıcaklığına göre ayarlanarak, oda sıcaklığının hassasiyeti en iyi seviyede ayarlanabilir.

Geniş kapasite aralığı ile istenilen oda sıcaklığı ve nem seviyesine hızlıca ulaştırılır.

Merkezi kumanda sistemleri veya uzaktan kontrol sistemleri ile bütün üniteler toplu halde ya da her bir ünite bağımsız olarak kontrol edilebilir, haftalık programlar uygulanabilir.

Pay ölçer ile ortak dış ünite kullanımında her bireye ayrı fatura çıkartılabilir.

Inverter teknolojisi ile ihtiyaca göre kapasitede optimizasyon yaparak enerji tasarrufu sağlar.

Tek bir sistemle, aynı anda bir iç ünitede ısıtma herhangi bir diğer iç ünitede soğutma yapılabilir.

Dış ünite ses seviyeleri, aynı kapasitede split klima sisteminin toplam ses seviyesine göre daha iyidir.

Enerji Verimliliği

VRF sistemlerde On/Off ve Inverter kompresörler birlikte kullanılmaktadır. Inverter teknolojisi sayesinde, tüketicinin ihtiyacına göre kapasite kontrolü sağlanır ve klasik sistemlere göre %40’a varan enerji tasarrufu sağlanır.

Vestel Vrf klima faydaları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Vrf klima sistemleri son derece gelişmiş olan kontrol ve akış denetim ünitelerine sahiptir. Bu cihazlar çevreye karşı son derece duyarlı olarak üretilmiş ve enerji tasarrufuna imkân veren yapıya sahip bulunmaktadır. Bu mükemmel özellikli klima sistemleri ister çok katlı bina olsun ister tek katlı bir villa, her türlü yapı ortamında tam bağımsız bir kontrol olanağını sunmaktadır. Vrf cihazlardan maksimum düzeyde bir verimliliğin sürdürülebilir olması için bakım periyotları aksatılmadan bakım yapılması oldukça önemlidir. Aksi halde bakımı yapılmayan Vrf klima sistemleri bulundukları ortamlara faydadan çok zarar veren bir cihaz haline gelirler. Bakımı yapılmaması durumunda bakım maliyetlerinin çok daha üzerinde sorunların ortaya çıkabilmesine sebebiyet verebilen sistemler haline gelebilmektedirler.